Όλα ξεκίνησαν από μια κάπως "απροσδόκητη" αφορμή... Τον Απρίλιο του 2009 είχε διοργανωθεί ένα σεμινάριο με ομιλητή τον Heiko Bleher, στη διάρκεια του οποίου παρουσίασε μεταξύ άλλων και δύο θέματα σχετικά με δίσκους στο φυσικό τους περιβάλλον. Σε κάποια συζήτηση που ακολούθησε αμέσως μετά στο forum Greek Discus (δείτε εδώ), διατυπώθηκε η παρατήρηση από το μέλος Σταματία Χατζημιχάλη (a.k.a. ΣΤΑΜΑΤΙΑ), πως περίμενε άλλου είδους πληροφορίες για τους δίσκους από τον ομιλητή, απ' αυτά που τελικά άκουσε. Παρότι θεώρησα γενικά την παρατήρησή της "άτοπη" και την επιμονή της σε αυτή "υπερβολική" -απαντώντας σε κάπως "αυστηρό" τόνο- αναγνώρισα πως περιείχε μια δόση αλήθειας ως προς την εξής άποψη: Οι περισσότεροι χομπίστες διατηρούν στα ενυδρεία τους δίσκους εκτροφής και γι αυτούς θα ήθελαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες (σε θέματα διατροφής, αναπαραγωγής, ασθενειών κλπ).

Έτσι δημιουργήθηκε για πρώτη φορά η ιδέα στο νου μου, πως χρήσιμο για τους Έλληνες δισκάδες θα ήταν, να μιλήσει εκτενώς γι αυτά τα θέματα κάποιος που θα έχει το κατάλληλο υπόβαθρο για να το κάνει. Ποιός άλλος θα ήταν καταλληλότερος για κάτι τέτοιο, από κάποιον με πολύ μεγάλη πρακτική εμπειρία στο αντικείμενο, δηλ. έναν επαγγελματία εκτροφέα...

Ένα περίπου χρόνο πριν από αυτό το γεγονός, είχα μια σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα συζήτηση στη Νυρεμβέργη, με τον μεγαλύτερο Ευρωπαίο εκτροφέα δίσκων, τον Jörg Stendker, στο περίπτερό του στην έκθεση Interzoo 2008. Σ' εκείνον λοιπόν απευθύνθηκα ζητώντας του μια συνέντευξη, με σκοπό να τη δημοσιεύσω σε αυτό το site. Ανταποκρίθηκε άμεσα με θετικό τρόπο, έθεσα γραπτώς τις ερωτήσεις μου, εκείνος τις απάντησε και μετά από ορισμένες επιπρόσθετες διευκρινίσεις που του ζήτησα, σύντομα το υλικό ήταν έτοιμο για δημοσίευση.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας μας και με αφορμή την θερμή και ειλικρινή του ανταπόκριση, η ιδέα για την ενημέρωση των Ελλήνων χομπιστών επεκτάθηκε σε κάτι πολύ πιο ευρύ και ενδιαφέρον, δηλ. τη διοργάνωση του πρώτου σεμιναρίου στη χώρα μας με αποκλειστικό θέμα τους δίσκους. Έτσι στα μέσα του Ιουνίου του 2009, τον ρώτησα για πρώτη φορά κατά πόσο ο ίδιος θα είχε ενδιαφέρον να είναι ο ομιλητής σε ένα τέτοιο σεμινάριο, προσπαθώντας να αποσαφηνίσω και τις τυχόν δικές του απαιτήσεις στην περίπτωση που θα δεχόταν. Φρόντισα να παρουσιάσω μια αρκετά "δελεαστική" πρόταση, ετοιμάζοντας ένα τριήμερο πρόγραμμα παραμονής του στη χώρα μας που θα περιελάμβανε ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, επισκέψεις στους συνεργάτες του (μαγαζιά στην Αθήνα) κλπ, φυσικά με όλα τα έξοδα καλυμμένα από τους διοργανωτές. Η απάντηση ήρθε πολύ γρήγορα και με πολύ σαφήνεια: Αποδέχεται με χαρά την πρόταση, χωρίς να επιθυμεί κάποια αμοιβή για την παρουσία του στο σεμινάριο.

Με τη δική του καταφατική απάντηση, απευθύνθηκα στον Γιάννη Κυπριανίδη (a.k.a. Yiannis59) ιδρυτή & διαχειριστή του forum GreekDiscus. Tου παρουσίασα την πρόταση διοργάνωσης αυτού του σεμιναρίου, για να εξετάσουμε από κοινού πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Το ενδιαφέρον κι εκείνου ήταν ζωηρό και τελικά αποφασίσαμε η όλη διοργάνωση να γίνει υπό την "σκέπη" του forum.
 
           
  Στους επόμενους μήνες πολλοί άνθρωποι εργάσθηκαν, ώστε η επικείμενη διοργάνωση να στεφθεί με επιτυχία. Η "ομάδα" του GreekDiscus -που τότε την αποτελούσαν οι Γιώργος Ρούσαλης (a.k.a. Genirous), Δημήτρης Παπαγιαννάκης (a.k.a. mios), Γιάννης Γιαπιτζόγλου (a.k.a. yiapas), Χρήστος Πολλάτος (a.k.a. ChristosP), Γιάννης Ράπτης (a.k.a. JONNY) και λίγο αργότερα ο Χάρης Πισιμίσης (a.k.a. Hary)- είχε αναλάβει τον όλο συντονισμό, την επικοινωνία με τον χορηγό, άλλους επαγγελματίες του χώρου, τον Π.Σ.Φ.Ε., άλλα ενυδρειακά fora κλπ.

Υπήρξαν πολλά ενδιαφέροντα περιστατικά στη διάρκεια αυτής της προετοιμασίας, στα οποία ίσως θα έχουμε στο μέλλον την ευκαιρία να αναφερθούμε. Αυτό που προσωπικά θα ξεχώριζα όμως και αποτελούσε το κυρίαρχο χαρακτηριστικό αυτού του διαστήματος, ήταν ο ...ενθουσιασμός που επικρατούσε. Ενθουσιασμός, ο οποίος μάλιστα μεταδιδόταν ταχύτατα και σε ανθρώπους αρκετά "μακριά" από τους διοργανωτές.
 
           
  Η συνεισφορά ορισμένων ανθρώπων εκτός "ομάδας", η οποία ήταν εντελώς αυθόρμητη και ειλικρινής, αποτέλεσε ένα πολύ χαρακτηριστικό δείγμα του κλίματος αυτού. Απλά μέλη του forum -όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου (a.k.a. andrikos), o Νίκος Μπαβιόλης (a.k.a. Rebelos), o Δημήτρης Πράσινος (a.k.a. Dimitris21) και πιθανόν και ορισμένοι ακόμη που δεν γνωρίζω- βοήθησαν φιλότιμα σε αυτή την προσπάθεια, αφιερώνοντας πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Ήταν πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις την ολόκαρδη ανταπόκριση ανθρώπων, που χωρίς να υπολογίζουν "ανταλλάγματα", έθεταν τις δυνάμεις τους στην υπηρεσία αυτού του κοινού στόχου: την πρώτη διοργάνωση σεμιναρίου με αμιγώς "δισκο-φιλικό" περιεχόμενο στην Ελλάδα!  
           
  Παρότι τελευταία στιγμή ο ομιλητής άλλαξε (ο Jörg Stendker δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρούσε και ήρθε στη θέση του ο αδερφός του και συν-ιδιοκτήτης της φάρμας Volker, συνοδευόμενος από τον βοηθό του Bastian Wald), δεν άλλαξε τίποτα το ουσιαστικό σε ότι είχαμε προγραμματίσει. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο "Απόλλων", το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009. Ο ενθουσιασμός που περιέγραψα και παραπάνω ήταν ίσως ο βασικότερος παράγοντας, που συνέβαλε καθοριστικά στη διοργάνωση ενός ιδιαίτερα επιτυχημένου σεμιναρίου, με τη μεγαλύτερη προσέλευση συγκριτικά με όλες τις αντίστοιχες που είχαν προηγηθεί. Σχεδόν 100 άτομα παρακολούθησαν από κοντά την εκδήλωση, πολλοί από τους οποίους είχαν έρθει από αρκετά μακρινές γεωγραφικά περιοχές από την Αθήνα (Θεσ/νίκη, Πάτρα, Κρήτη κλπ).  
           
  Ο κύριος κορμός της παρουσίασης του ομιλητή, ήταν μια περιγραφή των δραστηριοτήτων της φάρμας του και των μεθόδων που ο ίδιος ακολουθούσε, συνοδευόμενη από πολύ φωτογραφικό υλικό. Ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση με το κοινό, όπου ο Volker Stendker απαντούσε στις ερωτήσεις που τέθηκαν, παρέχοντας αρκετές πληροφορίες σε θέματα όπως η διατήρηση, η διατροφή, η αναπαραγωγή και η αντιμετώπιση ασθενειών.  
           
           
  Ορισμένοι από τους διοργανωτές είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε αρκετές ώρες μαζί με τον Volker και τον Bastian, όπου συζητήσαμε πολλά θέματα σχετικά με το αγαπημένο μας χόμπι. Απαντούσε με ευθύτητα και ειλικρίνεια, παρέχοντας πολλές πρακτικές και χρήσιμες πληροφορίες σχεδόν για κάθε άποψη της "σχέσης" μας με τους δίσκους.  
       
       
  Θεωρώ πως όλοι -ομιλητής, διοργανωτές, χορηγοί και κοινό- απόλαυσαν ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο, αποκομίζοντας εμπειρίες και πληροφορίες, που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη και απολαυστικότερη ενασχόληση με το αγαπημένο μας χόμπι.  
  Επιστροφή στην κορυφή
Rating
 
Μπορείτε να βαθμολογήσετε το συγκεκριμένο άρθρο (παρουσίαση), επιλέγοντας την κατηγορία που σας εκφράζει καλύτερα από τις πέντε που ακολουθούν. Κάθε επισκέπτης μπορεί να συμμετέχει στην συγκεκριμένη αξιολόγηση, μόνο μία φορά.
Κακό Αδιάφορο Μέτριο Καλό Πολύ καλό        
 
 
Visitors Comments
 
    Hary
08/05/2011 15:15:31
 
  Ευχαριστούμε που μας θύμησες αυτες τις ωραίες στιγμές και την προσπάθεια που ειχαμε κάνει τότε γι αυτο το υπέροχο αποτέλεσμα..............  
 
 
    Γιάννης Γιαπιτζόγλου
08/05/2011 16:41:37
 
  Μπάμπη αν και δεν καταφέραμε να εκπληρώσουμε όλο το πρόγραμμα που είχαμε εξ'αρχής προγραμματίσει για την φιλοξενία του κ.Volκer γιατι απλά κάποιοι αθέτησαν τον αρχικό τους λόγο και έτσι το βάρος έπεσε σε λίγους... η εμπειρία αυτή ήταν πολύ καλή και το κέρδος για αρκετούς παρευρισκόμενους μεγάλο.

ευχαριστούμε.
 
 
 
    kostaszoidos
09/05/2011 12:15:21
 
  Μπραβο σε οσους συνεβαλαν για να γινει αυτο το σεμιναριο.Μακαρι να ημουν κι εγω εκει..  
 
 
    Χρήστος Πολλάτος
10/05/2011 00:26:12
 
  Οταν είμαστε ενωμενοι κανουμε πολύ καλά πράγματα .
Ωραίες στιγμες και γλυκός κόπος ......
 
 
 
    Νίκος Μπαβιόλης
10/05/2011 12:40:18
 
  Ευχαριστω που μου εδωσες την ευκαιρια να θυμηθω ξανα αυτη την ομορφη παρουσιαση.
Επισης σε ευχαριστω για την αναφορα σου στο ονομα μου.

Μπραβο σε ολους για μια ακομη φορα !!!
 
 
 
    theKING.gr
11/05/2011 07:23:00
 
  Οι άνθρωποι έχουμε ονοματεπώνυμα (και όχι μόνο nicknames) και είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας (θα έπρεπε τουλάχιστον).
Όταν αυτές οι πράξεις εκτός από εμάς τους ίδιους ωφελούν και άλλους, εκείνοι έχουν καθήκον να το αναγνωρίζουν (αν είναι στοιχειωδώς πολιτισμένοι).
Αυτό είναι όλο Νίκο.
 
 
 
    Genirous
11/05/2011 14:12:56
 
  Συγχαρητήρια Μπάμπη για άλλο ένα προσεγμένο σου άρθρο!

Από την πλευρά μου θα σε παρακαλούσα ιδιαιτέρως να αποκαταστήσεις την αλήθεια στις γραμμές του κειμένου, καθώς προσωπικά ήμουν μέλος της ''ομάδας'' του Greek Discus ΜΟΝΟ κατά το αρχικό μέρος της προετοιμασίας του σεμιναρίου του Volker Stendker, καθώς αποχώρησα κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών. Δεν μου αναλογεί ΚΑΝΕΝΑ μέρος από τις δάφνες όσων μόχθησαν και ξοδέφτηκαν και είναι πολύ άδικο, πρώτα για τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και μετά για τα υπόλοιπα απλά μέλη του φόρουμ.

Ευχαριστώ, μετά τιμής Genirous, ή αλλιώς Γιώργος Ρούσαλης
 
 
    Επιστροφή στην κορυφή
 
New Comment
 
 
Όνομα ή Ψευδώνυμο:
Σχόλιο:
Αποδέχομαι τους όρους συμμετοχής για τον σχολιασμό.
 
 
 
 
Επιστροφή στην Εισαγωγική Σελίδα
 
Translate
 
 
 
Statistics
  Συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με όλα τα άρθρα του theKING.gr:  
  Σύνολο δημοσιεύσεων:   18  
  Σύνολο εμφανίσεων:   262.323  
  Σύνολο φωτoγραφιών:   386  
  Σύνολο σχολίων:   172  
  Σύνολο αξιολογήσων:   1.061  
  Mέσος όρος αξιολογήσων:   4,8/5  
 
Join to our Newsletter
  Γράψτε την e-mail διεύθυνσή σας στο πεδίο που ακολουθεί, για να λαμβάνετε το ενημε-ρωτικό newsletter του theKING.gr:  
     
Poll
  Οι περισσότεροι δίσκοι που φιλοξενείτε στα ενυδρεία σας αυτή την περίοδο, είναι:  
  Εκτροφής από Ευρώπη  
  Εκτροφής από Ασία  
  Άγρια πιασμένα ψάρια  
  Αναπαραγωγές χομπιστών  
   
Quiz
Διασκεδάστε δοκιμάζοντας τις γνώσεις σας και μάθετε πληροφορίες για τους δίσκους. Ο διαθέσιμος χρόνος για κάθε απάντηση είναι ένα λεπτό.
 
Facebook   Twitter   RSS Feeds
 
 
   
   
© 2008- theKING.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.